Vanuit studio Almere verzorgen wij opnames voor post-productie en live uitzendingen;ruime studio met voldoende lichtregie kamer voor live mixen van meerdere camera feedsfilmen met chromakey (greenscreen) backdroppresentaties vanuit een virtuele ruimte
Wil je jouw training of cursus voortaan online geven? Sta je voor de kick-off van een groot project en wil je iedereen meenemen? Of denk je na over een webinar of een virtual event voor collega’s of klanten? Het maken van een online-evenement niet makkelijk. Het 1-op-1 kopieren van je offline programma is niet de beste manier. Hieronder een aantal tips waar je rekening mee moet houden;


Tip 1: Denk in korte blokken


De aandachtspanne van de gemiddelde TV kijker is een paar minuten. Dat is dus anders dan bij een offline event. Dus moet je ze continue bij de les houden. Denk in blokken van 6-9 minuten. En voor ieder blokje moet je bedenken: “wat gebeurt er in dit blok waardoor mensen erbij blijven?” Maak een soort schema: 1) welke vraag beantwoorden we hier precies? 2) waardoor blijft het leuk? 3) Wat gebeurt er in beeld?


Tip 2: Interactie is essentieel om te blijven boeien


Er zijn diverse varianten voor een online evenement. Zo is er een hybride event en een livestream. Een hybride evenement is de combinatie van een live evenement en een online evenement. Bij een hybride evenement vindt interactie plaats. Interactie is essentieel om de medewerkers op afstand continue te blijven boeien. Om deze interactie te realiseren en medewerkers actief te betrekken maken wij gebruik van Jitsi & Moodle. Deze online tools verbinden medewerkers op afstand en geven de mogelijkheid om bijvoorbeeld vragen te stellen of te reageren op een stemming.


Tip 3: Werk zoveel mogelijk met meerdere camera’s


Een online evenement is op dit moment de meest ideale vorm van communicatie. Bedenk vooraf goed wat je wilt bereiken en hoe je dat dan bereikt. En, maak een online evenement leuk. De verveling slaat toe op het moment dat medewerkers continue naar hetzelfde beeld kijken, gebruik dus meerdere camera's. Er zijn zo veel mogelijkheden om een online beleving tot een succes te maken, daar praten wij graag samen met jou verder over!